Πώς να δημιουργήσετε το τέλειο δωμάτιο για το μωράκι σας

Σε λίγους μήνες έρχεται το μωράκι σας στο κόσμο αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το βρεφικό του δωμάτιο μέσα στο οποίο θα κοιμάται, θα τρώει, θα παίζει και θα αναπτύσσεται. Πριν ξεκινήσετε τις αγορές σας μην ξεχάσετε να μετρήσετε τις διαστάσεις του δωματίου έτσι ώστε να γνωρίζετε που θα τοποθετηθεί το κάθε έπιπλο και αν αυτό που σας αρέσει χωράει στο χώρο. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα δημιουργήσετε το απόλυτο βρεφικό δωμάτιο για το μικρό σας αγγελάκι.

Ξεκινήστε βάφοντας τους τοίχους

Εάν θέλετε να βάψετε τους τοίχους του δωματίου μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή. Η οσμή της μπογιάς θέλει ορισμένο χρονικό διάστημα για να φύγει από ένα χώρο και εσείς δεν θέλετε το μικρό σας να εισπνεύσει οποιαδήποτε τοξική ουσία. Για αυτό το λόγο το βάψιμο του δωματίου πρέπει να γίνει αρκετό καιρό πριν έρθει το μωράκι στο σπίτι.

Αν θέλετε δώσετε στο χώρο μια έξτρα παιχνιδιάρικη πινελιά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ζωγραφίσετε σχεδιάκια στο τοίχο του δωματίου. Μπορείτε μέχρι και εσείς οι ίδιοι με μια μπογιά να σχεδιάσετε μικρές ζωγραφιές στο τοίχο σας, όπως για παράδειγμα μικρά λουλουδάκια, ζωάκια του δάσους, καρδούλες, αυτοκινητάκια και ό,τι άλλο φανταστείτε. Το παιδάκι σας παίρνει ερεθίσματα από το χώρο που βρίσκεται κιόλας από τη πρώτη του μέρα, έτσι δημιουργώντας στο δωμάτιο ένα ζωντανό και ευχάριστο περιβάλλον συμβάλετε στο να του διεγείρεται η φαντασία και η δημιουργικότητα.

Στη συνέχεια επιλέξτε έπιπλα

Το κύριο έπιπλο που πρέπει να επιλέξετε για το δωμάτιο του μωρού σας είναι η κούνια. Η κούνια είναι το πρώτο κρεβατάκι του μωρού που σημαίνει ότι πρέπει να έχει μαλακό στρωματάκι και να προστατεύει το μικρό κατά τον ύπνο του. Μαζί με τη κούνια μπορείτε να αγοράσετε και μια προστατευτική πάντα η οποία τοποθετείτε γύρω από τη κούνια και προφυλάσσει το βρέφος από το να χτυπήσει στα κάγκελα της.

Αν για παράδειγμα πρόκειται να αποκτήσετε αγοράκι μπορείτε σε ένα κατάστημα αναζητώντας στη κατηγορία ‘’βρεφικό δωμάτιο αγόρι’’ να βρείτε όλη την ποικιλία επίπλων που θα χρειαστεί να τοποθετήσετε στο δωμάτιο του και να κάνετε μια έρευνα αγοράς στις τιμές, την ποιότητα, τις διαστάσεις και τα σχέδια τους.

Μια έξυπνη ιδέα είναι να αφήσετε λίγο κενό χώρο μέσα στο δωμάτιο ώστε να τον χρησιμοποιήσετε ως τον αποθηκευτικό χώρο του καροτσιού. Τα μεγάλα καρότσια δύσκολα θα μπορέσετε να τα αποθηκεύσετε μέσα στο σπίτι καθώς πιάνουν πολύ χώρο για αυτό το λόγο μπορείτε να προνοήσετε και από πριν να έχετε φτιάξει τη γωνιά που θα τα τοποθετείτε όταν επιστρέφετε από τη βόλτα σας.