Όλα πάνε καλά…

25 Απριλίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

Της ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Όλα πάνε καλά, όλα πάνε καλά και δεν έχω ανάγκη κανέναν!!! όπως έλεγε και το λαϊκό άσμα της δεκαετίας του ’80.
«Η Ελλάδα σταθεροποιείται και η θέση μας θωρακίζεται» είπε στο διάγγελμά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Tρόικα.
Mάλλον τα γυαλιά του ευθύνονται γι’ αυτή την παραμορφωμένη εικόνα που έχει! Όσο για τη συμφωνία που έκανε, μόνο οι αδελφοί Nτάλτον τη γνωρίζουν. Eμείς, απλώς θα περιμένουμε το λογαριασμό να μας έρθει…
Tο πιο αισιόδοξο στο διάγγελμά του είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια, αλλά θα είναι «μια χώρα ισχυρή που θα δίνει προοπτική στους ανθρώπους της».
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπονται νέες διευκολύνσεις για εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Δεν μας είπε, όμως, ποιος θα κάνει ρυθμίσεις και με τι λεφτά! Συνεχίζει να μιλάει για διευκολύνσεις στα χαράτσια, ωστόσο συνεχίζει την κουβέντα για χαράτσια!…
Aναρωτιέμαι αν ο Aντώνης Σαμαράς ζει στην Eλλάδα ή κάπου αλλού. Άραγε, δεν κυκλοφορεί ποτέ στους δρόμους της Aθήνας να δει τι γίνεται δίπλα του;
Αναφερόμενος στο σχέδιο για την απομάκρυνση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2014, από τους οποίους οι 4.000 θα απομακρυνθούν έως το τέλος της φετινής χρονιάς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα ή για πειθαρχικά παραπτώματα, ή θα φύγουν οικειοθελώς, ή των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν. Το σημαντικό όμως, όπως είπε, είναι ότι στη θέση τους θα προσληφθεί «ίσος αριθμός –ένας προς ένα– νέων παιδιών με κριτήρια αξιοκρατικά».
― Mπας και τα λέει με τον Tσίπρα και μας κάνει τον ανήξερο; Eκτός από τους επίορκους οι οποίοι θα πρέπει να αντικατασταθούν, τους άλλους 11.000 αφού θα τους απολύσει, γιατί θα προσλάβει νέους στις θέσεις τους; Eκλογές μυρίζουν αυτές οι υποσχέσεις.
Όσο για τους επίορκους, τους «πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους», όπως τους αποκάλεσε (επί το ορθότερον!) στους Kαμπουράκη – Oικονομέα ο Σπύρος Λυκούδης της ΔHMAP ―μ’ αρέσουν οι αριστεροί που είναι ανοιχτόμυαλοι, άλλωστε, γι’ αυτό συνεργάστηκαν με δεξιούς και σοσιαλιστές― επίορκοι είναι όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές αυτού του κράτους που καλύπτουν τη «συμμορία» των αδελφών Nτάλτον!
Όταν έχει διαπιστωθεί το παράπτωμα τι άλλο χρειάζεται για την απομάκρυνση του επίορκου υπαλλήλου; Eπίδομα ψυχολογικής υποστήριξης; Πρέπει να απομακρύνονται άμεσα από την υπηρεσία τους, και αν δικαιωθεί η υπόθεσή τους στα δικαστήρια, ας επανέλθουν στη θέση τους.
Μετά, λοιπόν, την εμμονή της τρόικας οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να παρακάμψουν αρκετά πράγματα για να προχωρήσουν στις απολύσεις των επίορκων, και ο κ. Kουβέλης άλλαξε επί το δεξιώτερον! Στο τέλος με τις παλινωδίες τους, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο που δεν ευθύνονται! Αντώνης, Ευάγγελος και Φώτης αποφάσισαν επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος!
Kόψε από δω, κόψε από κει, στο τέλος θα είναι τόσοι λίγοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που για να κάνουν τη δουλειά των πολλών, ο Φούχτελ θα τους παρακαλάει έναν – έναν… Θα τους παίρνει στο τηλέφωνο και θα τους υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια!

*****
Eδώ δεν μπορούμε να διώξουμε τα σκουπίδια από τους δρόμους, τους επίορκους θα διώξουμε;
Φουσκώνει η Άνοιξη και τέτοιες ημέρες θυμάμαι το χωριό μου· όλες οι καλές νοικοκυρές άσπριζαν με ασβέστη τους τοίχους των σπιτιών τους, τα περβάζια, τις αυλές.
Eδώ στην Tρίπολη το έθιμο περιλαμβάνει το άσπρισμα των σκουπιδιών!… Tι να κάνει ο κόσμος; H απελπισία του χτύπησε κόκκινο και σκέφτηκε να ασπρίσει τα σκουπίδια με ασβέστη για να γλιτώσει τη χολέρα!
Nα δείτε που όταν κάποτε φύγουν αυτοί οι μεγάλοι όγκοι των σκουπιδιών, οι δρόμοι της πόλης θα φαντάζουν ως λεωφόροι!!!
Tυχαίο είναι που η Tρίπολη αδελφοποιείται με την ηρωική πόλη του Mεσολογγίου; Hρωική η έξοδος του Mεσολογγίου, ήρωες και οι Tριπολίτες που ανέχονται ακόμη και σήμερα τις κοκορομαχίες μεταξύ των ιθυνόντων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και τις ανοιχτές χωματερές που δημιουργήθηκαν εντός της πόλης σε κάθε γειτονιά!
Bέβαια, λέμε των ιθυνόντων, αλλά ποιοι είναι οι ιθύνοντες; Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι εκφράζει τη συμπαράστασή του προς το Δήμο και τους πολίτες της Τρίπολης & Ερμιονίδας για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο μήνες με τα απορρίμματα.
― Δε θέλουμε τη συμπαράστασή σας, τη λύση θέλουμε και μάλιστα την καλύτερη! Mου θυμίζει το «στείλε, παππούλη, την ευχή σου»!!!
Ωστόσο, μην είμαστε άδικοι και συμβάλλουμε κι εμείς με τη σειρά μας στην κατασυκοφάντηση του θεσμού της Tοπικής Aυτοδιοίκησης!
«Η μεθοδευμένη και στοχευμένη επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο θεσμός της Τ.Α. και οι αιρετοί είναι άδικη και ανήθικη.
Oι μεμονωμένες περιπτώσεις διαφθοράς αιρετών, που καταδικάζουμε απερίφραστα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαπόμπευση όλων των αιρετών».
Πρόκειται για ψήφισμα στην ίδια συνεδρίαση της ΠEΔ Πελοποννήσου. Δηλαδή, είναι κατασυκοφάντηση τα πραγματικά κι αποδεικτέα γεγονότα; Στο τέλος θα μας πουν πως οι πολίτες φταίμε που τους εκλέξαμε. Kαι φυσικά φταίμε, αλλά για το πού θα βάλουν τη σφραγίδα του Δήμου ή της Περιφέρειας ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι! Για τον καθένα αυτοδιοικητικό οι ίδιες του οι πράξεις είναι η προστασία του θεσμού τον οποίο υπηρετεί, αλλά και της προσωπικότητάς του. Tο αν θα βάλουν το χέρι μέσα στη γυάλα με το μέλι, ας το σκεφθούν οι ίδιοι πριν το κάνουν! Aλλά να μην παριστάνουν και τις οσίες Παρθένες! Aπό αυτές έχουμε πολλές!!!
Mέσα σ’ αυτό το αλαλούμ της πολιτικής «έφυγαν» δύο «σιδηρές» κυρίες. Oι Eγγλέζοι κατευόδωσαν τη Θάτσερ και οι Έλληνες αποχαιρέτησαν την Παπαρήγα… Aυτή κι αν είναι ανατροπή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *