Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, Γιάννης Σμυρνιώτης, αναδείχθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λάκωνα απερχόμενο επικεφαλής, Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα στον φορέα από τον Νοέμβριο του 2019, με αντιπρόεδρο τον Γ. Σμυρνιώτη.
Ο νέος πρόεδρος έλαβε 26 ψήφους, με ηττηθέντα αυτή τη φορά τον νυν δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, που απέσπασε 22 ψήφους.
Η συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/3/2024 στην Τρίπολη με μοναδικό θέμα συζήτησης την ανάδειξη νέου προέδρου, αντιπροέδρου και εξελεγκτικής επιτροπής.
Ψήφισαν 48 μέλη και μετά το πέρας της ψηφοφορίας σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, Γιάννης Σμυρνιώτης, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, για τη στήριξή τους αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Η Περιφέρεια έχει μπει σε μια νέα περίοδο και στόχος της νέας διοίκησης είναι να πατήσει πάνω στα βήματα της προηγούμενης και να κάνει πολλά ακόμα. Στόχος είναι να γίνει η Πελοπόννησος η καθαρότερη περιφέρεια της χώρας και το κόστος να είναι το μικρόμετρο δυνατό για τους πολίτες.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Σμυρνιώτης.
Ο κ. Τζιούμης συνεχάρη τον κ. Σμυρνιώτη για την εκλογή του και μίλησε για την επόμενη μέρα του ΦΟΔΣΑ, τονίζοντας ότι η συνεργασία Δήμου Τρίπολης και ΦΟΔΣΑ θα είναι σίγουρη.
«Οριακό ήταν το αποτέλεσμα που έκρινε τον πρόεδρο. Έρχεται μια πενταετία που πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά, αφού ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ένα χρόνο.
Το σώμα αποφάσισε και πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσει η ανακύκλωση και να ξαναδούμε το θέμα της τιμολόγησης» κατέληξε ο κ. Τζιούμης στις δηλώσεις του.
*Έξωθεν του κτηρίου της ΓΕΑ, στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης (φωτ.) απιθώθηκαν από τον ΦοΔΣΑ για αρκετό καιρό (κάποια ακόμα παραμένουν εκεί) μερικά από τα 58(;) «σπιτάκια» για την ανακύκλωση λοιπών οικοανακυκλώσιμων (οι λεγόμενες «γωνιές»), που για την απόκτησή τους δαπανήθηκαν περίπου είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ!
Κάπως έτσι απιθώθηκαν προ 15ετίας (σε άλλο κτήριο της ΒΙ.ΠΕ.) και οι λεγόμενοι «δεματοποιητές», εννέα ή δώδεκα τον αριθμό, για τους οποίους είχαν δαπανηθεί ―τότε― πλέον των δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ!
― Ελπίζουμε να μην έχουν και οι «γωνιές» την τύχη των δεματοποιητών. Χάθηκαν!