Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου, σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, παρουσιάστηκε το γενικό και ειδικό πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Executive MBA in Hotel Management» που υλοποιείται για τρίτο συνεχόμενο ακαδημαϊκό έτος, από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.)

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εμπλουτισμό των γνωστικών αντικειμένων και τις καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης που έχουν ενσωματωθεί στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που το καθιστούν πλέον ένα από τα κορυφαία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών διεθνώς στον κλάδο της φιλοξενίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, προσφέροντας δυνατότητες εξέλιξης στον ξενοδοχειακό κλάδο ή σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τμημάτων που στρέφουν το επαγγελματικό τους ενδιαφέρον προς την ξενοδοχειακή αγορά.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης για την απονομή του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ορίζεται σε δύο διδακτικά εξάμηνα συν ένα τρίτο εξάμηνο για την εκπόνησης της Διπλωματικής Εργασίας (βιωματικού χαρακτήρα). Το Πρόγραμμα λειτουργεί υβριδικά, εν μέρει δια ζώσης και εν μέρει διαδικτυακά. Τα δια ζώσης μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω, σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης προς διευκόλυνση των απασχολούμενων στον τουριστικό κλάδο.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του μεταπτυχιακού hotelmba@uniwa.gr από 01/05/2024 έως και 31/07/2024, ενώ αναλυτική παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και των κριτηρίων επιλογής των υποψηφίων υπάρχουν στην ιστοσελίδα: https://hotelmba.uniwa.gr/

Το συνολικό κόστος του Προγράμματος είναι άκρως ανταγωνιστικό σε σύγκριση με αντίστοιχα Executive MBA Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ενώ στο «βασικό πακέτο» σπουδών περιλαμβάνονται επίσης ενισχυτικά σεμινάρια σε διαφορές ειδικότητες του ξενοδοχείου, διαλέξεις από διακεκριμένους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων της εγχώριας και διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς καθώς και workshops που υλοποιούνται στο φυσικό χώρο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου του ΔΠΜΣ Αναπληρωτή Καθηγητή ΠΑΔΑ, Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Κων/νου Μαρινάκου, «το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘’’Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Executive MBA in Hotel Management’’ περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα που έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με εκπροσώπους και στελέχη της αγοράς, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Παράλληλα, αποτελεί την μοναδική εκπαιδευτική διαδρομή στην χώρα μας για απόκτηση υψηλής ποιότητας γνώσεων στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, με κύρια διαφοροποιητικά στοιχεία -σε σχέση με τα υπόλοιπα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών γενικά στον Τουρισμό- την παροχή απόλυτα εξειδικευμένων γνώσεων, την πολυετή και υψηλής ποιότητας διδακτική και επαγγελματική εμπειρία του ακαδημαϊκού της προσωπικού και την ισχυρή διασύνδεσή του με την ξενοδοχειακή αγορά. Τα στοιχεία αυτά το καθιστούν ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών εφάμιλλο των αντίστοιχων κορυφαίων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στον κλάδο της φιλοξενίας στο διεθνές περιβάλλον με πολύ υψηλή σχέση ποιότητας/τιμής».

Σχετικές δημοσιεύσεις