Ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου, κ. Νίκου Πατσαρίνου, με αφορμή τις αναφορές της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

5 Φεβρουαρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

Στην πανελλήνια εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την Κυριακή 3-2-2013 έγινε πρωτοσέλιδη αναφορά ότι «έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ αναθέτει ο κ. Τατούλης στα παιδιά του». Στη δισέλιδη (σελ. 28 και 29) αναφορά της εφημερίδας αναφέρεται ότι:
α) Η κατασκευαστική εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ που έχει ιδρύσει ο αδελφός του κ. Τατούλη και είναι πρόεδρος ο ίδιος και αντιπρόεδρος η κόρη του κ. Τατούλη έχει πάρει για κατασκευή τα έργα «βελτίωση δρόμου Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένα» με έκπτωση 12,01% και κόστος 10.970.976 € και το έργο «κατασκευή δρόμου Κουμπίδα – Λουλούδι», προϋπολογισμού 5.300.000 €. Στο δεύτερο έργο η εταιρεία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Ηλιόχωρα Α.Ε.
β) Μέσω της εταιρείας Β. Τατούλης και ΣΙΑ Ο.Ε. πάρθηκαν τα έργα «βελτίωση εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης» προϋπολογισμού 400.000 € και «συντήρηση εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης» προϋπολογισμού 300.000 €. Για τα έργα αυτά υπέγραψε ο κ. Χουντής Χαράλαμπος.
γ) Η εταιρεία Ασφαλτοδυναμική όπου πρόεδρος και μέλη της είναι ο αδελφός και τα παιδιά του κ. Τατούλη μπήκε στο πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013 με κρατική ενίσχυση 1.076.306 €. Η ίδια εταιρεία ανέλαβε έργα ασφαλτοδρομήσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με ανάθεση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι στις 30/5/2012 και 30/11/2012 ανατέθηκε προμήθεια 362,02 τόννων ασφαλτομίγματος αξίας 23.600 € και 465,11 τόννων ασφαλτομίγματος αντίστοιχα για αποκατάσταση φθορών οδικών δικτύων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και δεδομένου ότι:
− αποφεύγετε, μέχρι σήμερα να απαντήσετε για θεσμικές, υπηρεσιακές ατασθαλίες στελεχών σας, που εκθέτουν όλη την υπηρεσία σας,
− σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2690/1999 άρθρο 7 (κώδικας διοικητικών διαδικασιών), Ν. 3463/2006 άρθρο 99 (κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), Ν. 3852 άρθρα 58 και 180 (Καλλικράτης) για την αμεροληψία των διοικητικών οργάνων υπάρχει νομικό αλλά οπωσδήποτε ηθικό και δεοντολογικό πρόβλημα με τις παραπάνω ενέργειες,
− σε περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης τα ζητήματα αυτά απασχολούν έντονα την κοινωνία και ζητούν απαντήσεις.
Ρωτάμε και ζητάμε να κατατεθούν τα έγγραφα για τα εξής:
1) Αν ισχύουν τ’ αναφερόμενα στην εφημερίδα και αν υπάρχουν κι άλλα έργα και προμήθειες που να εμπλέκονται επιχειρήσεις με πρόσωπα έως και β΄ βαθμού συγγένειας με τον κ. Τατούλη;
2) Ποια είναι τα μέλη και οι διοικήσεις των εν λόγω εταιρειών που έχουν συμβληθεί, με οποιαδήποτε μορφή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου;
3) Αν οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν πάρει άλλα έργα και προμήθειες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην περίοδο του κ. Τατούλη, ποια είναι αυτά και με τι εκπτώσεις; Ακόμα αν συμμετάσχουν με υπεργολαβίες σ’ άλλες αναθέσεις και ποιες είναι αυτές;
4) Αν έχουν απασχολήσει παρεμφερή προβλήματα (κατάθεση ενστάσεων στους διαγωνισμούς και τις προμήθειες, ανακοινώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.ά.) πάλι στο παρελθόν, ποτέ και γιατί, τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας.
5) Αν γνώριζαν περί των αναφερομένων τα άλλα στελέχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (προεδρείο Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες, μέλη Οικονομικής Επιτροπής).
6) Ιδιαίτερα για τις απευθείας αναθέσεις, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, αν ισχύουν, ζητάμε να μας δοθούν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και τα σχετικά έγγραφα.

5-2-2013
Για την
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *