- Συνέντευξη Περιφερειάρχη, υπό το κράτος βαθιάς απογοήτευσης, για μια πορεία που τελειώνει χωρίς πολιτικό σασπένς
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, έμπειρος πολιτικός, αυτοδιοικητικός, ο οποίος θήτευσε σταδιακά σε όλους τους βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, με σημαντικό έργο στον Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου «αποκάλυψε» πόσο ανάγκη έχει τη «σουλφαμιδόσκονη» για ένα επιπόλαιο τραύμα το οποίο υπέστη, λόγω της φθοράς του χρόνου και το οποίο επεχείρησε σχεδόν ανεπιτυχώς να αποδώσει στον συντοπίτη του πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ―κατά τη γνώμη μας― οφείλει την πολιτική του νίκη στις εκλογές του 2019.
Με μια ολόθερμη επιστολή του ο πρώην Πρωθυπουργός έδινε ―τότε ― (στις 17/4/2019) στον Παναγιώτη Νίκα την απόλυτη στήριξή του, στη νέα του προσπάθεια.
Ο κύριος περιφερειάρχης, κατά τη συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε στα τοπικά και περιφερειακά μέσα στην Τρίπολη τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, κατηγόρησε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι εκείνος που εξύφανε την αποπομπή του από την «κούρσα» των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάλιστα, μίλησε για «Σύστημα Σαμαρά», εμφανίζοντάς τον περίπου ως φραξιονιστή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία υπάρχει «υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης».
Για δε τον νέο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, ο κ. Νίκας ανέφερε «ως παρακοιμώμενο» του πρώην Πρωθυπουργού, που δεν έχει καταλάβει «τι ιδιότητα είχε στο Μαξίμου, τι ρόλο, τι αρμοδιότητα…». Ερωτηθείς, ωστόσο, κατά το πέρας της συνέντευξης, δήλωσε πως θα τηρήσει ουδετερότητα, έναντι του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ενωρίτερα είχε δηλώσει πως οι σύμβουλοί του μπορούν να επιλέξουν όποιον κομματικό σχηματισμό επιθυμούν και αυτός θα τους συνδράμει και θα τους στηρίξει!
Προς τούτο, καλό θα ήταν ο κύριος περιφερειάρχης, ως φιλόλογος και πολιτικός επιστήμων, να εντρυφήσει, εκ νέου, στον Καβάφη:
ΑΠΟΛΕΙΠΕΙΝ ΘΕΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΝ
Σαν άξαφνα ώρα μεσάνυχτα
ακουστεί αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες με φωνές
την τύχη σου που ενδίδει πια
τα έργα σου που απέτυχαν
τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες
μη ανωφέλετα θρηνήσεις
προπάντων να μην γελαστείς
μην πεις πως ήταν ένα όνειρο
μάταιες ελπίδες τέτοιες μη καταδεχτείς
σαν έτοιμος από καιρό σαν θαρραλέος
σαν που ταιριάζει σε
που αξιώθηκες μια τέτοια πόλη
πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο
κι άκουσε με συγκίνηση
αλλ’ όχι με των δειλών τα παρακάλια
και παράπονα
ως τελευταία απόλαυση τους ήχους
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου
Κατ’ αρχάς, εξέθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων τη μακρά αυτοδιοικητική του πορεία ο Παναγιώτης Νίκας.
«Έχω υπηρετήσει στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, ως αναπληρωτής νομάρχης, κυρίως, 13 χρόνια δήμαρχος Καλαμάτας σε εποχές μνημονίων, κρίσιμες εποχές, για μια πόλη που πήρε μια αναπτυξιακή πορεία που δεν μπορεί κανείς να τη σταματήσει και το 2019 εκλέχτηκα περιφερειάρχης Πελοποννήσου ―προσέξτε τη σημείωση, όπου στον δεύτερο γύρο έλαβα το 55% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας· ανήκω στον συγκεκριμένο χώρο· και το 45% ήταν από άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Το άλλο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας το έλαβε ο κυρίως αντίπαλός μου. Το τονίζω το 55% και το 45% των άλλων κομματικών σχηματισμών, διότι στην τετράχρονη αυτή διαδρομή μου, εδώ στην Περιφέρεια, το τίμησα αυτό το ποσοστό. Και το 55%, γιατί η ιδεολογία είναι συγκεκριμένη και το 45% των άλλων κομματικών σχηματισμών, οι οποίοι βοήθησαν, για να είμαι εγώ περιφερειάρχης. Προφανώς καταλαβαίνετε και τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που είχα, όσον αφορά τη στάση μου στο όλον των κομματικών σχηματισμών στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα την Πελοπόννησο.
Ζήτησα να με αλλάξουν,
αλλά υπέδειξα και πρόσωπα!
Ένα χρόνο περίπου πριν από τώρα επισκέφθηκα τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησα την αλλαγή του επικεφαλής για τις εκλογές του 2023 και την επιλογή από την παράταξη ―ήταν το δεύτερο μέρος της πρότασης― διότι εδώ υπάρχουν επιστήμονες καταξιωμένοι, κάποιοι με γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, κάποιοι που ίδρωσαν τη φανέλα, δεν κοινολόγησα τη συγκεκριμένη πρόταση.
Γιατί έπρεπε να υπάρξει μια παράταξη πλειοψηφίας. Γιατί έκανα αυτήν την κίνηση:
Από την αρχή που ήρθα εδώ υπέστην μία φοβερή πίεση από το σύστημα Σαμαρά και την ομάδα του.
Από την αρχή μου ζήτησαν ποιοι θα μπουν αντιπεριφερειάρχες και ποιοι δεν θα μπουν, σε μία συνάντηση που εγώ πήγα με καλή πρόθεση στην Κηφισιά και ακολούθησαν ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι το φυσικό αέριο και η στάση μου, η οποία ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Ζητήματα άλλα, με το Παναρκαδικό να είναι κέντρο αναφοράς, όπου υπέστην βασανισμό χωρίς προηγούμενο. Και μία εχθρική στάση σε πολλά ζητήματα από αυτούς και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία επηρεάζουν και μάλιστα καταλυτικά.
Είπα, «φεύγω, ησυχάστε», για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, δεν μπορούσα να το πω δημόσια, διότι υπήρχε μία παράταξη και ένα έργο θα έπρεπε να γίνει, θα διαλύονταν τα πάντα.
Κάποιος τράβηξε το καλώδιο
από την πρίζα!
Το αντίθετο συνέβη. Μάθαινα εξώδικα, ποτέ επίσημα, ότι επελέγη για περιφερειάρχης ο κύριος Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας, καταξιωμένος, παρακαλώ σε δύο εκλογές, λέω δεν θα μου πούνε τίποτα; Έβλεπα εξελισσόμενο ένα μηχανισμό φθοράς, μια προσπάθεια διάλυσης της παράταξης, άκουγα ότι συγκροτείται συνδυασμός, διάβαζα σε αθηναϊκές εφημερίδες, στο «Θεωρείο» της Καθημερινής, στα Νέα, διάβαζα διάφορα, μου φαινότανε παράξενα, λέω ένας βουλευτής καταξιωμένος στην Αθήνα, με ακαδημαϊκή καριέρα, με νίκη και αποδοχή του Αρκαδικού Λαού· παραξενευόμουνα. Ώσπου ξαφνικά, κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα. Κάποιος τον παρουσίασε ως «λαγό», μεταφορικά, και λες τι συνέβη βρε αδερφέ; Τι έγινε; Γιατί αυτός ο διασυρμός; Τι συνέβη ακριβώς;
Τη μεγάλη πίεση δεν την αισθάνθηκα από τον Τατούλη, ούτε από την αντιπολίτευση, από αλλού. Στις 21/5 το μεσημέρι των εκλογών ανακοίνωσα υποψηφιότητα. Τινάχθηκε το σύμπαν στον αέρα τότε. Ήξερα ότι δεν είχε τύχη, άλλα έβλεπα το τι ερωτηματικά υπήρχαν σε σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Ότι υπάρχει μία ομάδα έμπειρων στελεχών οι οποίοι ουσιαστικά θα μπουν στο περιθώριο ή περίπου. Εν πάση περιπτώσει, ήξερα το τι θα γίνει.
Παρακοιμώμενος
Το χρίσμα δόθηκε σε νέο υποψήφιο, εγώ δεν έχω να πω κακά λόγια για κανέναν εδώ. Ιδιαίτερα για πρόσωπα, θεσμικά μιλάω. Παρακοιμώμενος του κυρίου Σαμαρά, δεν έχω καταλάβει τι ιδιότητα είχε στο Μαξίμου, τι ρόλο, τι αρμοδιότητα, μπορεί και να είχε, χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία, ούτε καν εκλεγμένος σύμβουλος κοινοτικός, να τεθεί επικεφαλής του κυρίου Λαμπρόπουλου, του κυρίου Βερούτη, του κυρίου Τσουκαλά, του κυρίου Χρονά, του κυρίου Σκαντζού, δήμαρχοι έμπειροι με σπουδές ισάξιες, για να μην πω περισσότερες, οι οποίοι ίδρωσαν τη φανέλα και προσέφεραν καθημερινά.
«Σύστημα Σαμαρά»
Η άποψή μου η προσωπική είναι ότι η Περιφέρεια έχει εκχωρηθεί στο «Σύστημα Σαμαρά». Υπάρχει κατά την άποψή μου υβριδική λειτουργία της «Πολιτικής Άνοιξης». Προσέξτε, αν θέλεις να είσαι διοικητής Νοσοκομείου, πρέπει να περάσεις από εκεί. Αν θέλεις να πας σε Δ.Σ. νοσοκομείου, πρέπει να έχεις την έγκριση, εάν θέλεις να πας σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, πρέπει να έχεις την έγκριση. Εάν θέλεις να είσαι διευθυντής κρίσιμων μονάδων του δημόσιου τομέα, πρέπει οπωσδήποτε να σε εγκρίνουν. Αν θέλεις τα ρουσφέτια σου, υπάρχει ένας μηχανισμός, για να μπορέσεις να τα προωθήσεις, εάν θέλεις να είσαι δήμαρχος, πρέπει να λες κάθε ημέρα ευχαριστώ πάρα πολύ τον αρχηγό που μου έδωσε με ενέργειές του το φωτοτυπικό!
Ή ξέρω εγώ, το ένα και το άλλο. «Κατόπιν ενεργειών μου» το 2023!
Εμένα δεν μου πέφτει λόγος, απλά κάνω μία διαπίστωση. Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα. Δεν ανακατεύομαι, έχω συνείδηση ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζομε και είναι αναγκαίες οι ισορροπίες που εγώ δεν τις έχω τηρήσει στη ζωή μου ―και το ξέρετε― κοιτάω πάντοτε το ποιο είναι το σωστό, όχι γιατί η ισορροπία στην πολιτική δεν είναι αναγκαία. Σκέφτομαι, όμως, ότι φέτος, 30 χρόνια μετά το 1993. Έχουμε 2023. Πρέπει οι Έλληνες να θυμούνται τι συνέβη το 1993 και το ΄96. Ότι όταν ξεχνάμε, τα γεγονότα θα επαναλαμβάνονται. Και όσοι έχουν ψυχή και φωνή σε αυτόν τον τόπο, πρέπει με τρόπο αξιοπρεπή πάντα και πολιτισμένο να το υπενθυμίζουν. Γιατί εάν δεν συνέβαινε αυτό που συνέβη το 1993, η πορεία της Ελλάδος και η μοίρα του τόπου μας θα ήταν εντελώς διαφορετική. Θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Γι’ αυτό γίνονται όλα αυτά. Γιατί ο περιφερειάρχης δεν ελέγχεται. Δεν υπακούει, δεν είναι βέβαιοι. Μία πορεία η οποία θα είναι κατά τις υποδείξεις.
Τι θα γίνει από εδώ και πέρα
Επειδή ξεπέρασα και το χρόνο, να πω μερικά ακόμα. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Γιατί είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο, την περιφέρειά μας.
Πρώτον: Οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Να πάνε όπου θέλουν, σε όποιο σχήμα θέλουν. Γιατί έχω και περιφερειακούς συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Ό,τι θέλουν να κάνουν, είναι ελεύθεροι , θα έχουν τη δική μου συνδρομή και τη δική μου υποστήριξη.
Δεν θα κάνω συνδυασμό
Ανεξάρτητος συνδυασμός; Σας λέγω εν τιμή, με έχουν πάρει τηλέφωνο χιλιάδες άνθρωποι ―όποιος το αμφισβητεί, να του δώσω το τηλέφωνό μου, το δικό μου― από διάφορους πολιτικούς χώρους.
Μπορεί να κατέβει ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, εγώ, όμως, αυτό δεν το κάνω. Δεν θέλω με το ζόρι προσφορά! Δεν ανταποκρίνεται αυτό στον χαρακτήρα μου. Και δεν μπορώ να κατηγορώ άλλους ότι διέσπασαν, ότι διέσυραν, ότι υπονόμευσαν. Και αυτά τα οποία εγώ κατηγορώ, να τα πράττω ο ίδιος. Δεν θα το κάνω, γι’ αυτούς τους λόγους, όχι ότι δεν έχω τη δύναμη να μαζέψω πέντε φορές τα άτομα τα οποία απαιτούνται γι’ αυτόν τον σκοπό.
Ουδετερότητα της Περιφέρειας
Έχω έξι μήνες θητεία εδώ ή περίπου. Τα καθήκοντά μου και η αρμοδιότητά μου θα προσπαθήσω στον υπερθετικό βαθμό να εκπληρωθούν. Η ουδετερότητα στις εκλογές της Περιφέρειας είναι απόλυτη και δεδομένη. Οποιοσδήποτε αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει τα μέσα, τα οχήματα, τα τηλέφωνα ή τον μηχανισμό της Περιφέρειας για να επηρεάζει τις εκλογές, πρώτον θα πάψει να έχει οποιαδήποτε από εμένα αρμοδιότητα που του έχει εκχωρηθεί και θα εφαρμοστούν αυτά τα οποία προβλέπονται από τον νόμο. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του σε ένα πεδίο, το οποίο δεν θα έχει πατερίτσες και στηρίγματα. Λοιπόν, τα έργα μας θα τα κάνουμε, στο τέλος της θητείας, εάν έχετε την καλοσύνη θα σας ξανά καλέσω, θα σας παρουσιάσω ένα φυλλάδιο για τι σπουδαίο και μεγάλο έγινε στην Περιφέρειά μας, με υπονόμευση, με συκοφανία, με άρνηση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που βλέπατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με ίντριγκα και διαβολή.
Δεν έχω στεναχώρια, ούτε πικρία, γιατί φεύγω, είναι δική μου απόφαση. Ξέρετε ποιος πρέπει να πικραίνεται, αυτός που τον διώχνει ο λαός…
Γρίφοι: Φυσικό Αέριο και
Αντιπλημμυρικό Καλαμάτας
…Έχω πικρία και στενοχώρια γι’ αυτά τα οποία υπέστην, γιατί το συγκεκριμένο σύστημα εξακολουθεί να υπάρχει σε υβριδική μορφή…
Να μην πω άλλα, φυσικό αέριο, αντιπλημμυρικό Καλαμάτας; Ογδόντα εκατομμύρια ευρώ ανάθεση. Πήγα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και πήρα επίσημη Έκθεση ότι το έργο δεν χρειάζεται και να παπαγαλίζουν διάφοροι στη διάλυση της πόλης και νόμιζαν ότι εγώ θα το ανεχθώ αυτό, επειδή ο άλλος έχει ένα μικρόφωνο και κάθεται και λέει ό,τι του κατέβει.
Κέντρα Υγείας να μην μπορώ να τα εγκαινιάσω.
Αγοράσαμε οχήματα του ΕΚΑΒ και τα μοιράσανε στην Πάτρα! Τα πλήρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα μοίρασαν στην Πάτρα.
Εκατό τέτοιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό λέω, δεν τράβηξα από την αντιπολίτευση κάτι. Άσε που συναινούσε σε πολλά θέματα.
Ούτε για τον Βλάση έχω πικρία. Δεν έχω, έχει πάρει πιστοποίηση ως βουλευτής δύο φορές. Με συγκλόνισε ο τρόπος με τον οποίον το καλώδιο τραβήχτηκε από την πρίζα, ειλικρινά, και το λέγω και δημόσια μπορούμε κάποια πράγματα να τα βάλουμε σε μια καλύτερη σειρά.
Επιζητώ ησυχία…
Θέλω να με αφήσουν ήσυχο αυτούς τους έξι μήνες. Δεν θα ανακατευθώ πουθενά. Δεν θέλω να με νεκρολογούνε. «Τι καλός που ήσουνα», «τι έντιμος που ήσουνα» τι πράγματα που άφησες και τέτοια πράγματα. Και κυρίως άνθρωποι που δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Δεν θέλω. Αυτό ενοχλεί ειλικρινά. Ξέρει ο κόσμος, δεν χρειάζεται να το λέει κανένα μέσο ενημέρωσης».
Υπενθυμίζοντας τη φράση του Κων/νου Καραμανλή: «Είναι μικρό το κακό αν χάσουμε κάποιες εκλογές, είναι μεγάλο το κακό, όμως, αν καταστρέψομε τον αξιακό μας κώδικα».
«…Όσον αφορά τον κύριο Σαμαρά, σας τα είπα ευθέως, η άποψή μου είναι ότι ελέγχεται ασφυκτικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλα τα επίπεδα. Αν θέλεις να κάνεις μία δουλειά, θα πρέπει να περάσεις από εκεί. Διαφορετικά δεν θα έχεις καμία τύχη. Και το λέγω ευθέως και εν πάση περιπτώσει ας μου αποδείξει κανείς το αντίθετο.
Πάω καμιά φορά σε κομματικές οργανώσεις και όταν ακούγεται το όνομα του πρώην προέδρου χαλάει ο τόπος. Και ακούγεται δέκα φορές και από διαφόρους. Και όταν ακούγεται το όνομα του Προέδρου, άντε να πέσει και κανένα χειροκρότημα».
Κανένα κόμμα δεν αγαπάει
την Αυτοδιοίκηση
Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας, κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης θητείας του στην Αυτοδιοικηση (θητεύσατε σταδιακά και στον πρώτο και στον δεύτερο και στο πολιτελή βαθμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, η αίσθησή σας, το πολιτικό συμπέρασμα ποιο είναι;) ο κύριος Νίκας απάντησε:
― Το συμπέρασμα είναι ότι κανένα κόμμα δεν αγαπάει την Αυτοδιοίκηση στο βαθμό που θα έπρεπε. Ότι η Αυτοδιοίκηση είναι προέκταση των κρατούντων, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι. Το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχομε είναι απαράδεκτο. Δεν είναι ξεκαθαρισμένοι οι ρόλοι. Με τους δήμους είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Για την Περιφέρεια δεν μπορώ να σας πω αν είναι κρατικό ή αυτοδιοικητικό μόρφωμα. Μία Περιφέρεια που δεν έχει χρήματα, που δεν έχει Προϋπολογισμό, δικά της χρήματα, που εξαρτάται απολύτως από το Κράτος, δεν μπορεί να πορευθεί. Να σας πω ένα παράδειγμα: Το Κράτος έχει αποφασίσει να δώσει μία στήριξη στα Κέντρα Υγείας, για τους ΕΚΑΒ. Και αν δεν βοηθήσει η Αυτοδιοίκηση δι’ ιδίων πόρων, δεν μπορούν να σταθούν. Βοηθάμε τον Στρατό, βοηθάμε την Αστυνομία, βοηθάμε την Πυροσβεστική, πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για τα νοσοκομεία. Όπου υπάρχει «τρύπα» του Κράτους τρέχουμε να την καλύψουμε, ως έχουμε υποχρέωση. Από κει και πέρα, όμως, θεσμική υποστήριξη για συγκεκριμένο λόγο, για συγκεκριμένες αρμοδιότητες, δεν υπάρχει. Και σου λέγω ευθέως ότι το κεντρικό Κράτος δεν εκχωρεί αρμοδιότητες, παρά μόνο αυτές που δεν τις θέλει. Παράδειγμα: Επιτήρηση ιπποειδών, «τρέξτε να μαζέψτε τ’ άλογα που τρέχουν». Δεν φθάνει ένα εκατομμύριο ευρώ, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε ένα campus, για να μπορέσουμε να μαζέψουμε αυτά τα άτυχα ζώα. Χωρίς στήριξη από το Κράτος. Πρέπει να γίνει και εδώ ό,τι γίνεται στην Ευρώπη. Να εμπιστευθούν την Αυτοδιοίκηση όλα τα κόμματα. Φοβούνται να εκχωρίσουν εξουσίες και αρμοδιότητες.
Ουδετερότητα…
Ερωτηθείς από συνάδελφο του ΙΟΝΙΑΝ εάν πρόκειται να στηρίξει τον Δημήτρη Πτωχό για περιφερειάρχη, ο Παναγιώτης Νίκας απάντησε:
― Αισιόδοξος είμαι για το μέλλον, η στάση μου θα είναι ουδέτερη.
Προφανώς υπάρχουν και οι ιδέες και οι απόψεις, εμένα όμως εδώ η στάση μου θα είναι ουδέτερη.
― Δεν τον στηρίζετε, δηλαδή;
― Εσείς το λέτε αυτό.
- ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
«Παναγιώτη, καλή επιτυχία και καλή δύναμη!
Σου εκφράζω την απόλυτη στήριξή μου σε εσένα και τα πανάξια στελέχη του συνδυασμού μας, ώστε ν’ αλλάξει επιτέλους σελίδα η Πελοπόννησος.
Στο ιστορικό γύρισμα αυτής της σελίδας, οφείλουμε να βοηθήσουμε οι πάντες!
Για να γράψουμε με τον αγώνα μας τις λέξεις εντιμότητα και ανάπτυξη στην Πελοπόννησο.
Γιατί αυτά είναι που σήμερα λείπουν και αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα της εκλογικής σου μάχης.
Δείξτε λοιπόν την πόρτα σε εκείνους που έπαιξαν στα ζάρια το μέλλον της Περιφέρειάς μας!
Δείξτε την πόρτα σε όλη αυτή την ανεκδιήγητη παρέα που κορόιδεψε χωρίς ντροπή τους Πελοποννησίους!
Καλώ λοιπόν την καθεμία και τον καθένα να ζυγίσουμε καλά την βαρύτητα της ψήφου μας. Συντεταγμένα, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, χωρίς ακόμα και δικαιολογημένες πικρίες, να διαλέξουμε αυτό που απαιτούν οι καιροί:
Να διαλέξουμε, δηλαδή, εκείνους που δεν υποκρίνονται, που δεν ψαρεύουν με δυο καλάμια, που σέβονται το δημόσιο χρήμα, που αγαπούν γνήσια τον τόπο τους και που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ακούν το κάλεσμα της συνείδησής τους, της παράταξής μας και –πάνω απ’ όλα- της πατρίδας μας!
Παναγιώτη καλό αγώνα και με τη νίκη!»
Αντώνης Σαμαράς
17.4.2019