30 χρόνια Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

31 Οκτωβρίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 2Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια της Γιορτής Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα. Μια γιορτή που φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια καθώς πραγματοποιείται ανελλιπώς από τον Σύλλογο της Καστάνιτσας από το έτος 1983.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου 26 και 27 Οκτωβρίου το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχτηκε και ξενάγησε εκατοντάδες επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της Προστατευόμενης Περιοχής, για τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, για τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, για τα μοναστήρια της περιοχής καθώς και για τη διατήρηση της Τσακώνικης γλώσσας. Συγχρόνως στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης Καστάνιτσας, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα εξαιρετικό φωτογραφικό λεύκωμα αποτελούμενο από μοναδικές φωτογραφίες της περιοχής, καθώς επίσης να παρακολουθήσουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης στην Προστατευόμενη Περιοχή.
ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ 3Η φετινή Γιορτή Καστάνου πέραν των παραπάνω δράσεων περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, μαγειρέματα τοπικών παραδοσιακών φαγητών από γνωστούς μάγειρες, διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής με βασικό συστατικό το κάστανο από τις νοικοκυρές του χωριού. Επίσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καστάνιτσας λειτούργησαν εκθέσεις χειροτεχνίας και αναπαραστάσεις τοπικών παραδοσιακών επαγγελμάτων για τα οποία έδειξαν όλοι μεγάλο ενδιαφέρον.
Ο Φορέας Διαχείρισης έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών στοιχείων της Προστατευόμενης Περιοχής, θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές του Πάρνωνα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους τους εθελοντές της Γιορτής Καστάνου για την πολύ καλή συνεργασία για άλλη μια χρονιά.

giorti kastanou (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *