ΠΕΣΠ: «Τα εμπορικά καταστήματα αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό»

Την απαγόρευση πώλησης άλλων προϊόντων, εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα, καθώς δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός, ζητά με επιστολή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την οποία απευθύνει προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.
Η επιστολή κοινοποιείται στους Βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΚΕΕΕ, Επιμελητήρια της χώρας και ΜΜΕ Περ. Πελοποννήσου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού, σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία των εμπορικών επιχειρήσεων που πλήττονται από το νέο lockdown.
Με το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων έναντι των σούπερ μάρκετ – που πλέον είναι πολυκαταστήματα, μιας και εκτός από τρόφιμα πωλούν είδη ένδυσης, σπιτιού και ηλεκτρικών συσκευών κ.α – δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα ο ανταγωνισμός. Ο κλάδος του εμπορίου έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα, παρά τις πολύτιμές προσπάθειές σας με ελαφρύνσεις και επιδόματα. Ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος, όπως αντιλαμβάνεστε, γι’ αυτό προτείνουμε την απαγόρευση πώλησης άλλων προϊόντων, εκτός τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ – πολυκαταστήματα, είτε με την απόσυρση των προϊόντων από τα αντίστοιχα τμήματα είτε με την απαγόρευση της διέλευσης των καταναλωτών από τα εν λόγω τμήματα, κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Έτσι θα διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων και του υγειούς ανταγωνισμού. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, επανερχόμαστε στην πρόταση που καταθέσαμε με την 2765/6-11-2020 επιστολή μας για τη λειτουργία του λιανικού εμπορίου με ταυτόχρονη ισχύ των έκτακτων μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Η ταχύτατη εξάπλωση του Κορονοϊού και το δεύτερο lockdown αναγκάζει όλους μας να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το συμπεριλάβετε άμεσα στην επόμενη δέσμη μέτρων ή ως μεμονωμένο μέτρο για την προστασία της επιχειρηματικής κοινότητας που δεν λειτουργεί λόγω των επιβεβλημένων μέτρων.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση
Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης»

Σχετικές δημοσιεύσεις