Θεμελιώθηκε η πτέρυγα του νέου Ψυχιατρικού Tομέα στο Παναρκαδικό Nοσοκομείο Tρίπολης

10 Ιουνίου 2013  /   Χωρίς Σχόλια

AΠO TON YΠOYPΓO YΓEIAΣ κ. ANΔPEA ΛYKOYPENTZO
• Πέτρος Tατούλης: Μεγάλη κατάκτηση της ψυχιατρικής
αντιμεταρρύθμισης η θεμελίωση της νέας Ψυχιατρικής πτέρυγας

ΨΥΧΙΑΤΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣO Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, θεμελίωσε την περασμένη Tετάρτη 5 Iουνίου 2013 τη νέα πτέρυγα του νέου Ψυχιατρικού Τομέα Παίδων/ Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρο, παρέστησαν –μεταξύ άλλων – η Υφυπουργός Υγείας, κ. Φωτεινή Σκοπούλη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, καθώς και οι διοικητές της 6ης και 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αντίστοιχα.
Μετά το πέρας της θεμελίωσης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Oι νέες, ποιοτικές υπηρεσίες που πρόκειται να αναπτυχθούν με τη λειτουργία του νέου ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα, θα συμβάλλουν στην επίτευξη των απώτερων στόχων της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την αποασυλοποίηση του ασθενή και την ένταξη του με ομαλό τρόπο στο κοινωνικό περιβάλλον.
Με το έργο της κατασκευής του νέου Ψυχιατρικού Τομέα στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δημιουργούνται νέες, υπερσύγχρονες υποδομές για την πόλη μας και αναβαθμίζονται περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Υποστηρίζεται η τοπική οικονομία και ενισχύεται η θέση της Τρίπολης ως πρωτεύουσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η θεμελίωση του Ψυχιατρικού Τομέα σημαίνει άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής και στο σημείο αυτό, απευθύνομαι στην ανάδοχο εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει το παρόν έργο και την καλώ να επιλέξει Αρκάδες εργαζόμενους και τοπικούς επιχειρηματίες, για την εκτέλεση κάθε φάσης του έργου, προκειμένου, πέρα από την επιτυχή ολοκλήρωση της νέας ψυχιατρικής μονάδας, να ενισχυθεί ουσιαστικά η χειμαζόμενη τοπικής μας οικονομία».

O Περιφερειάρχης
Πελοποννήσου
Μεγάλη κατάκτηση χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στη νέα Ψυχιατρική πτέρυγα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του «γιατί η ψυχιατρική μεταρρύθμιση, ή αντιμεταρρύθμιση όπως θα ταίριαζε καλύτερα, ενσωματώνει αυτές τις δομές των ψυχιατρικών κλινικών εντός των γενικών νοσοκομείων, υπακούοντας στη σύγχρονη επιστημονική αντίληψη για τις ψυχικές παθήσεις».
O Περιφερειάρχης επεσήμανε τη στάση όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου σχετικά με την κατασκευή της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την Υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο κατά την παραλαβή του ήταν εντελώς στάσιμο χωρίς προοπτική βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας. «Αντίθετα, αυτή τη στιγμή, τρέχει με μεγαλύτερες προοπτικές, δεδομένης της υπερδέσμευσης πόρων που έχει επιτευχθεί».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύνολο των έργων που επιτελούνται στο επίπεδο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και την ένταξη στο τρέχων ΕΣΠΑ για τις όλες τις δομές υγείας που υπάρχει μελετητική ωριμότητα.
Ήδη εκτελείται το έργο του ιατροεπιστημονικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενώ οριστικοποιείται η μελέτη για την καθ’ ύψος επέκτασή του, ανέφερε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι εκτελούνται εξίσου σημαντικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του ΠΕΠ για την Υγεία, όπως οι 19 κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης, οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας σε Σπάρτη, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Κόρινθο, αλλά και η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέφερε την πρότασή του να μεταφερθεί η αρμοδιότητα ευθύνης των υγειονομικών μονάδων στις Περιφέρειες, ενώ το Υπουργείο να διατηρήσει τον εποπτικό του ρόλο, όπως προβλεπόταν αρχικά από τον Καλλικράτη. «Oι Περιφέρειες μπορούν με ορθή διαχείριση να καταρτίσουν το στρατηγικό χάρτη των υγειονομικών υπηρεσιών, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας και διαβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *