To 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας στην Τρίπολη

30 Οκτωβρίου 2019  /   Χωρίς Σχόλια

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0.
Η συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα και στη δημιουργία ποιοτικά αναβαθμισμένων και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων.
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0 θα πραγματοποιηθεί:

– την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ώρα 17:00-22:00 και

– το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, ώρα 10:00-19:00 (Α΄ Μέρος, Β΄ Μέρος, Γ΄ Μέρος)

στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας (ΑΚΣΑ).

 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019

17:00-17:15 Εγγραφές

17:15-18:30 Χαιρετισμοί

18:30-19:00 Παρουσίαση και στόχοι του Συνεδρίου και του Agribator, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

19:00-19:30 Ευφυείς τεχνολογίες στην Αγροδιατροφή, Ευάγγελος Χριστοφόρου Καθηγητής ΕΜΠ

19:30-20:00 Πράσινη και Μπλε Ανάπτυξη – Νατάσσα Καναβού

20:00-22:00 Ελαφρύ Δείπνο

 

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Α’ ΜΕΡΟΣ – Ευφυής Γεωργία

Συντονιστής: Χατζηκώστας Γρηγόρης

10:00-10:20 Δημιουργία νέων ζωοτροφών υψηλής διαιτητικής αξίας από υποπροϊόντα της Ελληνικής αγροτοβιομηχανίας με σκοπό την πλήρη ή μερική αντικατάσταση των εισαγόμενων πρωτεϊνούχων ζωοτροφών,

Δρ. Δημήτρης Αράπογλου, Ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

10:20-10:40 Smartfarming στην καλλιέργεια επιτραπέζιου σταφυλιού στην Ελλάδα, Μάρκος Λέγγας, Ομάδα παραγωγών Πήγασος

10:40-11:00 Ιχνηλασιμότητα αγροδιατροφικών προϊόντων στο υπολογιστικό νέφος (Blockchaining Farming products in the cloud), NYDOR System Technologies AE (NST)

11:00-11:20 Ψηφιακή αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα – γεωργία ακρίβειας, Παρασκευόπουλος Αντώνιος, γεωπόνος Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας

11:20-11:40 Συστήματα Ποιότητας και Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ – Σέρκος Χαρουτουνιάν, Αντιπρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

11:40:12:00 Διάλειμμα για καφέ

 

Β’ ΜΕΡΟΣ – Η βιο-οικονομία την Ευρώπη

Συντονιστής: Ευάγγελος Χριστοφόρου, Καθηγητής ΕΜΠ

12:00-12:30 Agri-food and bio-economy perspectives Dr. Jasmina Vidic, INRA, France

12:30-13:00 Exploiting agri-food and bio-economy funding possibilities in Europe Dr. Doga Arslan, Leuven University, Belgium

13:00-13:30 New sensing applications in precision agriculture Prof. Montserrat Rivas, University of Oviedo, Spain (rivas@uniovi.es)

13:30-14.00 BIOSENSE: a best practice experience Γρηγόρης Χατζηκώστας, BIOSENSE, Novi-Sad, Serbia

14:00-15:00 Ελαφρύ Γεύμα

 

Γ’ ΜΕΡΟΣ – Η εμπειρία από την Ελλάδα

15:00-15:30 Διοργάνωση των εργαστηρίων του Agribator, Δρ Σαββίδου Μαρία

15:30-16:00 Ευφυείς τεχνολογίες στην αγροδιατροφή, Καθ. Γιώργος Ζακυνθινός, Α’ ΤΕΙ Καλαμάτας

16:00-16:20 Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην καλλιέργεια φραγκόσυκου, Δρ. Στεφανάκης Νικόλαος

16:20-16:40 Καινοτόμοι Βιολογικοί Καθαρισμοί, Δρ. Γεώργιος Καλός

16:40-17:00 Το διοξείδιο του χλωρίου στην απολύμανση, Ιωάννης Ηλιάδης

17:00-17:20 Νέες τεχνολογίες στην συμπαραγωγή ενέργειας, Holger Wilsek

17:20-17:40 Αερόβια Μέθοδος Κομποστοποίησης, Λυδία Αιζενμπαχ Γεωπόνος M.Sc – Βιοκυκλικό Πάρκο Ι.Κ.Ε

17:40-18:00 Καινοτομία και e-government/open government, Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, Symmetric.gr

18:00-19:00 Συζήτηση – Κλείσιμο Συνεδρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ, απαντήστε στο ερώτημα *