Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδομών.
Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί της Παρακευής στο ΙΚΑ Τρίπολης. Το Συνδικάτο διαδηλώνει για την ψήφιση μέτρων με σκοπό την ανακούφιση των ανέργων του κλάδου, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς και φτάνει σήμερα να αγγίζει το 80%.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Π.Α.Μ.Ε. Αρκαδίας:
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΟΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Οικοδόμε, εργαζόμενε στις κατασκευές…
Έλα να διαδηλώσουμε την Παρασκευή 5 Απρίλη για τα σοβαρά προβλήματα που εξαθλιώνουν τη ζωή μας.
Ο κλάδος των Κατασκευών βιώνει τη μεγαλύτερη ανεργία των τελευταίων 60 χρόνων σε μέγεθος και βάθος χρόνου. Πάνω από το 80% των εργαζομένων του κλάδου είναι άνεργοι. Η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τα τελευταία 6 χρό νια είναι πάνω από 75-80%. Τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει λόγω μη χρηματοδότησης. Οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουν φτώχεια, ανέχεια, εξαθλίωση.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει ο κλάδος. Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 5 Απρίλη, στις 10.30 το πρωί στο ΙΚΑ Τρίπολης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς καμία προϋπόθεση.
- Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 1.120 ευρώ.
- Έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ στους εργαζόμενους του κλάδου.
- Επιδότηση των ανέργων για όλο το διάστημα που είναι άνεργοι.
- Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως χρόνος ασφάλισης.
- Το χειμερινό επίδομα να μη μειωθεί, αντίθετα να αυξηθεί στα 1.400 ευρώ.
2. ΕΡΓΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
- Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάργησης ή συγχώνευσης του ΟΕΚ και ΟΕΕ. Αύξηση των εισφορών κράτους και εργοδοσίας. Να αποδοθούν άμεσα από το ΙΚΑ τα 4 δις ευρώ, που παράνομα παρακρατεί από ΟΕΚ και ΟΕΕ.
- Ο ΟΕΚ να ενισχύσει το κατασκευαστικό του πρόγραμμα, να δώσει άτοκα δάνεια από δικά του κεφάλαια στους δικαιούχους στο ύψος της αξίας της κατοικίας.
- Κατασκευή έργων αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
- Κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών. Κατάργηση των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
- Σύνταξη στα 55 χρόνια. Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
- Κρατικό σώμα τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας ενταγμένο στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση των ιδιωτικών εξωτερικών υπηρεσιών προστασίας και πρόληψης (ΕΞΥΠΠ).